haroLink®

 • Stalalarmering
 • Separate Stal doormelding
 • Dubbele zekerheid
 • Betrouwbare reactie
 • Aggregaat/fase detectie alarm
 • Mobile App monitoring
 • Sabotage doormelding
 • IP-Verbinding

Lees meer

Ook voor datanetwerken bent u bij ons aan het juiste adres!

Voor zowel particulier als zakelijk verzorgen wij graag uw infrastructuur. Het compleet inrichten en plaatsen van patchkasten is voor ons geen probleem.
Bij haro beveiliging en telecom werken wij met universele bekabelingssystemen, zodat al uw data en telecom verkeer over deze bekabeling heen kan lopen. Het voordeel hiervan is dat er maar één centraal punt hoeft te zijn voor al uw techniek. Dit is ruimtebesparend en gebruiksvriendelijk

Aantal voordelen:

 • Centraal punt
 • Ruimtebesparend
 • Overzichtelijk door de verschillende kleuren patchkabels, telefonie, computers, faxen, modems etc.
 • Gebruiksvriendelijk, denk aan het verhuizen van een telefoonnummer of gehele werkplek.

Wij kunnen twee of meer locaties door middel van een wifi-beam of een glasvezel verbinding aan elkaar koppelen.
Door het gebruik van glas creëert u een zeer snel en vooral een erg stabiel netwerk.
In tegenstelling tot een verbinding d.m.v. koper, is er bij glas en draadloze verbindingen geen sprake van een galvanische verbinding. Bij een galvanische verbinding kunnen door het potentiaal verschil tussen de locaties vervelende storingen ontstaan. Denk hierbij ook aan inductieschade door onweer.
Is er geen mogelijkheid tot een glas kabel van het ene punt naar het andere te leggen dan kunt u gebruik maken van een zogenaamde wifi-beam.
Door op twee punten een zender/ontvanger te plaatsen kunnen wij een verbinding op zetten over een afstand van enkele kilometers.
Om een wifi-beam te monteren op hoogte maken wij gebruik van onze eigen hoogwerker.
Zo is het mogelijk een netwerk op te bouwen tussen meerdere locaties.

Of het nu gaat om de aanleg van een nieuw data-netwerk, het installeren van een wifi-beam, glasverbinding of uitbreiding/aanpassing van een bestaand netwerk, in nieuwbouw of een bestaand gebouw, samen met u kijken wij welke mogelijkheden het beste bij uw organisatie passen. De installatie wordt volgens de laatste normeringen aangelegd, doorgemeten en getest met onze meetapparatuur, waarna u een rapport ontvangt van de bevindingen.


Cat 6a SFTP Glasvezel


Met onze geavanceerde netwerktester kunnen wij een analyse maken van de kwaliteit van uw netwerkbekabeling.

Het aanwezig zijn van een netwerk, of het nou gebaseerd is op koper of op glas, zegt nog niets over de kwaliteit van het netwerk of van de verbindingen.

Wij controleren de bekabeling op de kwaliteit van de gebruikte drager, de afmontage van de verbindingen zoals de outlets en patchpanelen, de ligging van de kabels, ook t.o.v. eventuele stoorbronnen en op data verlies. Tevens kunnen wij testen of uw bekabeling geschikt is voor VoIP (Voice over IP), video en data overdracht voor Ethernet verbindingen van 10, 100 en 1000 Megabit.

Onze netwerktester is uitgerust met vele functies voor het opsporen van fouten in netwerken, zoals een bedradingstest per ader, de weergave van de lengte van de drager en de juiste volgorde van de aansluitingen. Ook kunnen we door middel van een toongenerator de fysieke loop van de bekabeling in beeld brengen.
Op basis van de gemeten waarden wordt door ons een uitgebreid rapport opgemaakt met aanbevelingen voor de optimalisering van uw netwerk.

 
 

Ook voor het fusielassen van een glasvezel(kabel) bent u bij haro beveiliging en telecom aan het juiste adres.
Wij hebben ons gespecialiseerd in de onderstaande activiteiten:

 *  Het afmonteren van glasvezel connectoren
 *  Het fusielassen van glasvezel pigtails
 *  Het fusielassen van glasvezel verbindingen

Voor de bovengenoemde activiteiten beschikken wij over goed opgeleide glasvezelmonteurs en eigen gespecialiseerd gereedschap voor alle typen glasvezel materialen, zowel op basis van multi- als singlemode techniek.

Wat is glasvezel
Een glasvezel is zo dun als een haar: slechts 125 à 250 micron. De vezel bestaat uit twee soorten glas: een flinterdunne kern en een dikkere mantel die in elkaar gesmolten zijn. Glasvezel is ontwikkeld om grote hoeveelheden data razendsnel over grote afstanden te transporteren.

Digitale informatie wordt door een glasvezel gestuurd door manipulatie van een lichtstroom uit een laser: aan-uit-aan-uit enzovoort. Het is vergelijkbaar met het seinen van een boodschap in het donker door middel van een zaklantaarn en morsecode, waarbij een serie van punten en strepen informatie vormt. Hoe sneller de laser aan en uit kan flikkeren, hoe sneller de informatie kan worden overgestuurd. De snelheid waarmee de data wordt verzonden, wordt ‘bit-rate’ genoemd en wordt meestal aangeduid als bits per seconde. Met een bitrate van 1 gigabit per seconde (Gbit/s, ruim 15.000 keer sneller dan ISDN) is het mogelijk om in één seconde de tekst van meer dan honderd boeken te versturen. Niet alleen tekst, maar ook video’s, muziek, tv-uitzendingen, telefoongesprekken en webpagina’s worden op deze manier via glasvezel overgeseind.

De ontwikkelingen in de glasvezeltechnologie hebben geleid tot een Multimode en Single-mode vezel.

Multimode
De Multimode vezel is geschikt voor kortere afstanden met lagere snelheden, maar met een hogere bandbreedte. In vergelijking met de Single-mode is de benodigde apparatuur goedkoper, vanwege de toepassing van een LED of een VCSEL in plaats van een laser. Multimode vezels hebben, fabricage-afhankelijk, in de kern ongunstige overdrachtseigenschappen door de lichtversrooiing (de diagonale pijltjes). Dit kan tot bandbreedte verlies lijden. De kern van Multimode glasvezelkabels heeft een grote diameter waardoor er meerdere paden zijn. In de glasvezelkern worden verschillende golflengtes gebruikt.

Single-mode
De Single-mode vezel is geschikt voor grotere afstanden en hoge bitrates. Hierbij wordt apparatuur gebruikt met relatief dure lasers. De Single-mode vezel maakt datatransmissie mogelijk met snelheden van meer dan 1 Terabit per seconde. Single-mode vezels hebben een kleine kern en kunnen slechts één lichtstraal versturen. Doordat er maar één enkel pad door de kern gaat, wordt het licht door het midden van de kern gestuurd en wordt het niet teruggekaatst tegen de buitenkant van de kern zoals het geval is bij Multimode.